Commemoració del Dia Internacional de les Dones a Pineda de Mar

Les activitats programades de l'1 al 17 de març inclouen l'activitat 'La dona de la teva vida' a través de Twitter amb l'etiqueta #pinedademar8m

Pineda de Mar commemora el Dia Internacional de les Dones que se celebra el 8 de març amb diverses activitats programades de l'1 al 17 de març. Una de les novetats d'aquest any és 'La dona de la teva vida'. Aquesta activitat consisteix a penjar a la xarxa social Twitter una fotografia d'una dona que és o hagi estat important a la teva vida. Fins al 13 de març pots penjar la fotografia amb l'etiqueta:  #pinedademar8m  

La programació commemorativa del 8 de març inclou dues exposicions. La Biblioteca Manuel Serra i Moret organitza l'exposició documental 'Dia Mundial de la Dona' de l'1 al 12 de març, a la 2a planta de la biblioteca. La Regidoria de Benestar Social, Gent Gran i Igualtat i l'Institut Català de les Dones organitzen l'exposició 'El Feminisme de Feminal' del 7 al 13 de març, també a la 2a planta de la Biblioteca Manuel Serra i Moret.

L'Associació de Dones Pinedenques organitza el 'Concurs de cuina per a infants' amb els nens i nenes dels Centres Oberts de Pineda, els dijous 3, 10 i 17 de març a les 17 h al Centre Anna Bachs (c.Barcelona, 35, entl. 2a).

Dimarts 8 de març es farà la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones, a les 12 h a la Plaça Catalunya. L'emissora municipal Ràdio Pineda organitza la taula rodona 'Dones d'avui' (13.15 h). A la tarda hi haurà concert a càrrec de Raquel Xiberta (veu) i Pep Romaguera (guitarra), a les 18.30 h a la Fundació  Tharrats (Can Comas) organitzat per la Regidoria de Benestar Social, Gent Gran i Igualtat i l'Associació de Dones Pinedenques. En acabar hi haurà un petit refrigeri.

Divendres 11 de març, la Penya Barcelonista de Pineda de Mar organitza la xerrada-col·loqui 'L'esport femení al Maresme' amb la participació de Carme Aragonès, 1a tinent d'alcalde, coordinadora del govern i regidora de Centre Innova i Promoció Econòmica de Pineda de Mar; Blanca Arbell, alcaldessa de Canet de Mar; Montserrat Candini, alcaldessa de Calella, Montserrat Garrido, alcaldessa de Sant Pol de Mar i Rosa Fontané, alcaldessa de Montgat. L'acte començarà a les 20.15 h al local social de la Penya Barcelonista de Pineda (c. Verdaguer, 22).

El programa de commemoració del Dia Internacional de les Dones inclou una sortida, dissabte 12 de març, per visitar la Colònia Güell i per veure l'obra de teatre 'Els homes són de Mart i les dones de Venus'. El preu de la sortida és de 22 euros. Les places són limitades i cal fer la inscripció prèvia al Centre Anna Bachs (c. Barcelona, 35, entresol 2a), els dimarts i els dijous de 16 a 19 h. La sortida serà dissabte 12 de març a les 7.30 h, des de la plaça de les Mèlies (davant l'antiga biblioteca) organitzada per la Regidoria de Benestar Social, Gent Gran i Igualtat i l'Associació de Dones Pinedenques.

Diumenge 13 de març, el partit amistós previst entre l'equip femení i el de veteranes del Club Racing Pineda Futbol Sala, s'ha suspès perquè un dels dos equips ha de disputar un altre partit.

Compromís amb l'equitat de gènere

Les Nacions Unides van declarar el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, una commemoració que se celebra arreu del món.

En el marc d'aquesta commemoració, la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya impulsen la campanya Compromís amb l'equitat de gènere, que serà divulgada per les institucions a través dels mitjans de comunicació, així com en insercions a la premsa i a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #Equitat8M.   

Arxius adjunts