L'Ajuntament de Pineda de Mar demana a la Generalitat que finalitzi les obres projectades a la depuradora de l'Alt Maresme

L'ajuntament demana el suport de la Generalitat per al projecte d'urbanització de Can Carreras durant la visita d'avui a Pineda del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, ha fet aquest migdia una visita institucional a Pineda de Mar. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, acompanyat de la primera tinent d'alcalde, Carme Aragonès, de la tercera tinent d'alcalde, Sílvia Biosca, del regidor adjunt a l'Alcaldia, Francesc Horta, regidores i regidors municipals, han rebut al delegat a les 12 h a l'ajuntament.

Xavier Amor, Miquel Àngel Escobar i les regidores i els regidors municipals han mantingut una reunió de treball a l'Alcaldia i el delegat ha signat el Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Pineda. A continuació han visitat l'Estació de Depuració d'Aigües Residuals (EDAR) de l'Alt Maresme i la sala multi espai de la Biblioteca Serra i Moret de Pineda.

L'alcalde de Pineda ha demanat al delegat del Govern a Barcelona que la Generalitat faci els tràmits necessaris per finalitzar les obres projectades inicialment a la depuradora. Xavier Amor reclama que la depuradora disposi del tractament terciari i que les instal·lacions comptin amb l'edifici que s'havia de destinar al Centre d'Interpretació de l'Aigua. En aquest sentit, l'alcalde demana col·laboració a la Generalitat perquè busqui tots els recursos econòmics disponibles, també a nivell europeu, per al finançament de les obres pendents a la depuradora de l'Alt Maresme. La depuradora es va posar en marxa l'any 2012 i dóna servei a Pineda de Mar, Calella, Santa Susanna, Malgrat de Mar i Palafolls.

L'alcalde, Xavier Amor, ha explicat al delegat del Govern a Barcelona que l'ajuntament és a punt d'acabar el projecte d'urbanització de Can Carreras i, per aquest motiu ha demanat el suport de la Generalitat durant l'execució de les obres i, especialment, perquè faci de mediadora amb les empreses de subministraments perquè assumeixin part de les despeses de clavegueram, llum i aigua.

Durant la reunió de treball s'han tractat d'altres temes, com ara la preocupació compartida per l'Ajuntament de Pineda i per la Generalitat per a la captació d'inversions que generin la creació de llocs de treball.

L'alcalde ha agraït la visita institucional a Pineda de Mar del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona qui s'ha mostrat satisfet d'escoltar les prioritats de l'ajuntament per poder coordinar les polítiques que s'han de fer al municipi.