750 persones desfilaran a la Rua de Carnestoltes de Pineda de Mar

El XIP servirà l'Escudellada Popular que enguany celebra el trentè aniversari, en acabar la rua a la plaça de les Mèlies

Pineda de Mar és a punt per al cap de setmana de Carnestoltes que tindrà com activitats la rua, diumenge al matí, la tradicional Escudellada del XIP i les xocolatades populars. L'enterrament de la Sardina, dimecres 10 de febrer, i el Carnaval de l'Alt Maresme, dissabte 13 de febrer, completen el programa de Carnestoltes a Pineda de Mar.

Diumenge al matí, la rua de Carnestoltes comptarà amb la participació de tretze comparses, amb prop de 750 persones que desfilaran pels carrers de Pineda. El rei Carnestoltes encapçalarà la rua que tindrà com a grups participants: Escola Jaume I, AMPA Escola Sant Jordi, AMPA Escola Aloc, AMPA Escola Mare de Déu del Roser, AMPA Escola Mediterrània, Associació Marpi, Associació Comparsa Tribala, Associació Licoya, ArtxArt, Bibi i Eva, Fanatix i Racing Pineda Futbol Sala. La rua començarà a les 11h amb sortida des del Passeig Marítim, davant de l'Estació. El recorregut serà: av.Montserrat, c.Barcelona, c.Comtal, c.Arpelles, pl.Orient, Av. del Carme, c.Jaume I i pl.Mèlies. En cas de pluja se suspendrà la rua.

En acabar la rua, a la plaça de les Mèlies, es començarà a servir la tradicional Escudellada popular del XIP (Xarxa d'Iniciatives Pinedenques). L'Escudellada que es començarà a preparar des de bon matí, aquest any celebra el trentè aniversari.

Aquest cap de setmana hi haurà xocolatades populars. Dissabte a la tarda hi haurà xocolatada al pati de la Masia Mas Rafat, a les 17h, a càrrec de l'Associació de Veïns de Les Creus. Diumenge a la tarda hi haurà xocolatada a la plaça del Carme, a les 17h, a càrrec de l'Associació de Veïns Verge del Carme.

Dimecres 10 de febrer (dimecres de cendra), es celebrarà l'enterrament de la Sardina i es farà la lectura del pregó de sa majestat Carnestoltes. Hi haurà sardinada popular i música en directe, a partir de les 20h al pati de Can Comas, organitzat pel XIP.

Dissabte 13 de febrer es celebrarà el XVII Carnaval de l'Alt Maresme, a partir de les 19h, amb el recorregut següent: av.Mediterrani, av.Hispanitat, Rierany dels Frares, c.Església i c.Indústria, cantonada c.Narcís Monturiol. Un any més, s'espera una rua multitudinària, tant pel que fa a la participació de les comparses com pel públic assistent. En acabar la rua es farà el ball i el lliurament de premis a la Fàbrica Llobet de Calella.  Organitza la Comissió de Carnaval de l'Alt Maresme amb la col·laboració dels Ajuntaments de Pineda i Calella.

Suspensió del Carnestoltes Infantil a Poblenou

L'Ajuntament i les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de les Escoles Montpalau, Poblenou, Antoni Doltra i l'Associació de Veïns Unió de Poblenou van acordar dimecres suspendre, en senyal de condol per la mort d'un menor de 10 anys veí de Pineda, la rua de Carnestoltes infantil, programada per aquest dissabte 6 de febrer. També es va decidir anul·lar la xocolatada i l'espectacle d'animació previstos, en acabar la rua de dissabte.

Afectacions a la mobilitat del trànsit i al bus

La Policia Local de Pineda de Mar informa de les afectacions a la mobilitat al  trànsit per la celebració de la rua de Carnestoltes de Pineda. Diumenge a partir de les 5 h es tancarà la zona de concentració de les comparses (Passeig Marítim, entre el carrer Moragas i Barret i plaça de l'Estació) i es retiraran cotxes del recorregut de la rua: av.Montserrat, c.Barcelona, c.Comtal, c.Arpelles, pl.Orient, Av. del Carme, c.Jaume I i pl.Mèlies. Diumenge a partir de les 11 h s'anirà tallant progressivament al trànsit, els carrers del recorregut de la rua. El lateral de la plaça de les Mèlies i carrer de la Vila estaran reservats a vehicles autoritzats. La Policia Local senyalitza totes les zones afectades.

Diumenge 7 de febrer, el servei de bus també es veurà afectat per la rua de Carnestoltes de Pineda. Per aquest motiu, el bus que passa per l'estació a les 11.20h i a les 12.20h, haurà de fer el recorregut següent: c.Santiago Rusiñol (parada a la plaça del Carme), c.Jaume I, ptge.Pare Coll, c.Jaume Balmes, av.Montserrat (parada plaça de la Pagesia). El bus de les 11.20h i de les 12.20h no s'aturarà a les parades del c.Santiago Rusiñol (Correus), pl.Estació i Av. Montserrat (pl.de les Palmeres). Aquestes tres parades queden anul·lades, diumenge a les 11.20h i 12.20h, per la celebració de la rua de Carnestoltes.

 

 

 

Arxius adjunts