El Consell Escolar Municipal demana a la Generalitat mantenir totes les línies de P3 a les escoles de Pineda de Mar

El Consell reclama al Departament d'Ensenyament la reducció de les ràtios d'alumnes per aula a les escoles de Pineda. L'Ajuntament anuncia la creació del Consell d'Infants de Pineda.

El Consell Escolar Municipal de Pineda de Mar ha aprovat, per majoria absoluta, demanar al Departament d'Ensenyament de la Generalitat mantenir totes les línies de P3 i la reducció de les ràtios per aula a les escoles del municipi.

En la reunió celebrada ahir dilluns, l'acord aprovat pel Consell Escolar Municipal a proposta de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de Pineda, exposa el convenciment que la reducció de la ràtio d'alumnes per grup a les escoles del municipi és possible i existeixen les condicions reals per preservar l'actual nombre de línies escolars. La proposta pretén atendre la diversitat dels infants, en grups de ràtio reduïda, i alhora preservar les línies d'alumnat sobre les quals es despleguen els projectes educatius de les escoles.

El Consell considera que la reducció del nombre d'alumnes a cada grup (classe) és un element clau, entre d'altres, per atendre millor la diversitat i la complexitat existents a la realitat escolar de Pineda perquè la proporció d'alumnes amb necessitats educatives especials o específiques és molt considerable i constitueix un repte que s'ha d'afrontar amb decisió i amb les millors eines disponibles. Una d'aquestes eines és la reducció de la ràtio d'alumnes per grup.

L'acord del Consell subratlla que l'administració educativa va haver de canviar unes previsions inicials, segons les quals el nombre de línies escolars havia de disminuir significativament i recorda que hi ha hagut més infants per escolaritzar a l'educació infantil que els inicialment previstos. Aquesta situació  ha provocat que en els últims dos cursos s'hagin obert amb urgència noves aules de P3, una a l'Escola Aloc (curs 2014-2015) i una a l'Escola Jaume I (curs 2015-2016). El Consell destaca la implicació de la comunitat escolar local que va permetre mantenir actius tots els projectes escolars, sense haver de tancar línies. 

Programa 'Èxit Escolar'

En la reunió d'ahir, el Consell Escolar Municipal va acordar la creació d'un grup de treball que impulsarà el programa 'Èxit escolar'. Aquest grup de treball, format per membres de la comunitat educativa, haurà de definir un programa integral per a la millora de l'èxit escolar dels alumnes dels centres educatius de Pineda de Mar.

Consell d'Infants de Pineda de Mar

En el marc de la reunió del Consell Escolar, l'Ajuntament va anunciar la creació del Consell d'Infants de Pineda de Mar per al proper curs. Es tracta d'un òrgan municipal de participació de caràcter consultiu on els infants podran expressar les seves idees i opinions i fer propostes per millorar la població.

El Consell Escolar Municipal és un organisme de consulta i participació dels sectors afectats en la programació de l'ensenyament no universitari, dins l'àmbit de Pineda de Mar. L'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, va presidir la reunió, acompanyat de la regidora d'Educació, Sònia Moraleda, d'un representant de cada grup municipal (PSC, ERC-JxP, CiU, PP, PSP, ICV-EUA i C's) i dels representants de la comunitat educativa: directors, mestres i professors; pares, mares, alumnes i personal administratiu i de serveis dels centres educatius; llars d'infants, Escola d'Adults i Escola Municipal de Música.