Obert el període d'inscripcions dels joves interessats en l'FP remunerada a Alemanya

El 21 de gener es faran al Centre Innova, les entrevistes de selecció dels joves que puguin participar a la Formació Professional Dual a Alemanya.

Una trentena de joves han participat a la sessió informativa sobre la Formació Professional Dual remunerada a Alemanya que s'ha fet aquest dijous al Centre Innova de Pineda. Els joves interessats que no hagin pogut assistir a la sessió tenen tota la informació i el formulari d'inscripció disponible a la web:

https://www.bridge4mobility.com/ca/informacio-catazubi2016/

El proper 21 de gener es realitzaran al Centre Innova de Pineda (carrer Torres Quevedo, 16), les entrevistes de selecció dels joves que puguin participar a la Formació Professional Dual remunerada a Alemanya.

L'Espai Jove (Can Jalpí) dóna suport als joves a l'hora d'omplir la sol·licitud.  

FP Dual remunerada a Alemanya

Alemanya necessita mà d’obra i busca joves catalans d’entre 18 i 27 anys que estiguin a l’atur, que no tinguin estudis universitaris però que hagin acabat l’ESO. Els necessita per cobrir el dèficit de professionals per a l’hostaleria, la construcció i la indústria. Diverses cambres de comerç, associacions empresarials, gremis professionals i centres de formació confien en l’empresa Bridge4Mobility (B4M) de Mataró perquè els recluti prop de mig miler de candidats per formar part de la promoció CATAZUBI 2016 i comencin l’FP Dual remunerada, que combina la formació a les aules amb l’experiència laboral. Es tracta d’aprendre treballant.

Per cobrir la demanda de llocs de treball, el Govern federal i les empreses alemanyes subvencionen les classes i paguen un salari per les pràctiques. Quan s’acaba la formació,  els alumnes d’FP Dual remunerada ja estan en contacte amb el món laboral i tenen un títol oficial. Després de la graduació, el 90% dels estudiants continuen treballant a les empreses on han fet les pràctiques, però amb una nova categoria professional i amb una retribució d’acord amb el seu sector. El mercat laboral alemany els ofereix salaris que oscil·len entre 21.000 i 29.000 euros bruts l’any.

Formació gratuïta i pràctiques retribuïdes

B4M ofereix dues vies per als joves interessats en l’FP Dual. La majoritària és la que promou l’Agència Federal Alemanya d’Ocupació a través de 'MobiProEU'. Aquest programa garanteix uns ingressos de 818 euros nets al mes per a tots els estudiants. L’empresa de pràctiques en paga una part i el govern n’assumeix la diferència. El aspirants acollits al 'MobiProEU' també disposen d’un curs intensiu d’alemany subvencionat, a més d’ajudes per al trasllat i de dos viatges a l’any per visitar la família.

L’altra opció és la intermediació directa de B4M entre els candidats i les empreses interessades que no han accedit al programa governamental. En aquest cas, els negocis que busquen aprenents paguen l’allotjament directament i els alumnes ingressen 450 euros nets al mes. Tant amb la primera com amb la segona opció, els catalans inscrits a l’FP Dual alemanya es poden mantenir econòmicament gràcies a la retribució que perceben per les pràctiques d’empresa, reben formació acadèmica, obtenen un títol reglat i, a més, aprenen i perfeccionen un nou idioma.

B4M és la responsable de la recerca dels aspirants, del curs intensiu previ d’alemany i de la gestió i seguiment de cada cas. Ara comença la selecció dels nous candidats per al curs 2016-2017, amb un contingent que es multiplica degut a l’èxit dels prop de 130 seleccionats en els dos cursos anteriors, que ja viuen i treballen a Alemanya, repartits en negocis i centres educatius dels “länder” de Berlín, Brandenburg, Sachsen, Thüringen, Baden-Württemberg, Mecklenburg-Vorpommern i Hessen.  

B4M ha convocat diverses sessions informatives per tot Catalunya, una de les quals es va fer dijous al Centre Innova de l'Ajuntament de Pineda de Mar.