Campanya de recollida de joguines a Pineda de Mar

Col·labora portant joguines noves i que no siguin bèl·liques als 11 punts de recollida del municipi

Creu Roja Joventut i Cáritas amb la col·laboració de l'Ajuntament de Pineda de Mar porten a terme la Campanya de recollida de joguines per a Reis. El lema de la campanya d'aquest any és 'Tria la teva forma d’ajudar'. Un dels canvis d'aquesta campanya, en relació amb els anys anteriors, és que només es poden donar joguines noves. L’objectiu principal de la campanya és aconseguir que tots els infants rebin joguines noves la nit de Reis.

A Pineda de Mar, les joguines es poden portar als 11 punts de recollida repartits pel municipi, fins al 3 de gener:

Llibreria Estel (Avinguda Hispanitat, 11); Horari: 9 a 13.30 h - 17 a 20.30 h

Juguetes Ana (Moragas i Barret, 71); Horari: 9.30 a 13.30 h - 15.30 a 20.30 h

Los Extremeños (Jacint Verdaguer, 2 i Avinguda Hispanitat, 19); Horari: 9 a 14 h - 17 a 21 h

Residència ElS Arcs (Doctor Bertomeu, 83); Horari: 9 a 20 h

Biblioteca M. Serra i Moret (Progrés, 22)

Ràdio Pineda (Justicia, 23-25); Horari: 8 a 20 h

Complex Esportiu Can Xaubet (Carretera N-II, Km 669-670); Horari: 7 a 23 h

Rober Solidari (De Mar, 60); Horari: dilluns 10 a 13 h i dimecres i divendres 17 a 19 h

Institut Joan Coromines (Extremadura, 27)

Escola Poblenou  (Cardenal Cisneros, s/n)

Creu Roja Alt Maresme (Sant Joan, 87, Pineda)

Es demana que les joguines que es portin als punts de recollida siguin:

Noves: no hi ha una infància de primera ni de segona categoria. A més, no es pot garantir que una joguina sigui 100% segura a partir del moment en que s’ha obert l’embolcall original.

No bèl·liques: per evitar la violència i fomentar la socialització dels infants en una cultura de pau, l’educació en valors i el joc simbòlic esdevenen claus per al creixement i desenvolupament dels infants en aquests valors.

No sexistes: és important que els nens i nenes tinguin accés al mateix tipus de jocs i joguines independentment del seu sexe perquè es familiaritzin amb aspectes de la realitat, sense distinció de rol per diferència de gènere.

Educatives: el joc simbòlic esdevé una representació de la realitat amb la qual l’infant pot adquirir i desenvolupar habilitats i capacitats afectives, socials, intel·lectuals, creatives, comunicatives i físiques.

Consum responsable: per jugar no és imprescindible acumular moltes joguines, amb la qual cosa tenir consciència sobre el consum responsable permet a l’infant reflexionar del valor de 'ser' per sobre del 'tenir'.

Joc cooperatiu/Col·lectiu: la joguina educativa permet adquirir els valors de respecte i tolerància cap a les persones, les normes i potenciar la socialització enfront de l’individualisme.

Creu Roja Joventut ha desenvolupat la Campanya de recollida de joguines per a Reis, des del 1992. La campanya va néixer per tal de cobrir les necessitats de milers d’infants de Catalunya, pertanyents a famílies amb dificultats econòmiques importants que no podien assumir l’adquisició de joguines per als seus fills i filles.

Més informació a: http://www.lajoguinaeducativa.org/

Arxius adjunts