Activitats del Dia Mundial de la Sida a Pineda de Mar

La penjada del llaç vermell i la lectura del Manifest es faran al CAP (Carrer Tarragona,49)

Aquest dimarts 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida i, per aquest motiu,  les regidories de Salut i Joventut de l'Ajuntament de Pineda de Mar, amb la col·laboració del Centre d'Assistència Primària (CAP), han organitzat les activitats següents:

10.00 h Penjada del llaç vermell al CAP (carrer Tarragona,49).

10-12 h Taula amb material divulgatiu al CAP.

11.00 h Activitats a l'Institut Joan Coromines. Durant l'hora del pati: estand informatiu, exposició del concurs de cartells, cadena humana, llaç dels pensaments sobre la Sida, entre d'altres activitats.

12.00 h Lectura del Manifest del Dia Mundia de la Sida, a càrrec de la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Pineda, Pilar Fernández, i de la directora en funcions del CAP de Pineda, Maria del Mar Masvidal, al CAP (carrer Tarragona,49)

Fem el llaç entre tots: Durant la darrera setmana s'han repartit targetes vermelles i urnes als instituts de Pineda, Escola d'Adults, Pla de Transició al Treball (PTT) i biblioteques perquè cadascú hi pugui escriure una reflexió, un consell... i a canvi se'ls repartirà una piruleta en forma de cor. Amb totes les targetes recollides es donarà color al llaç que commemora el Dia Mundial de la Sida que es penjarà de la façana del CAP de Pineda.

'Accelerant per posar la sida a cero'

La infecció de la Sida (VIH) continua essent un problema de salut pública important davant del qual, els últims anys es percep una certa relaxació per part de la població. A Catalunya més de 500 persones continuen contagiant-se i més d'un 40% tenen un diagnòstic tardà. És a dir que 40 de cada 100 persones infectades, no saben que ho estan. En aquest sentit, el lema d'aquest any és 'Accelerant per posar la Sida a cero' perquè es vol posar especial èmfasi en assolir l’objectiu 90-90-90: augmentar al 90% la proporció de persones amb VIH diagnosticades, incrementar al 90% el nombre de persones en tractament i que, d’aquestes, el 90% tingui càrrega viral indetectable.

El Dia Mundial de la Sida se celebra cada 1 de desembre, des de fa vint-i-un anys, per unir esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/Sida i mostrar la solidaritat internacional.