El Ple de l'Ajuntament de Pineda aprova per unanimitat una moció de suport i ajuda d'emergència al poble sahrauí afectat per inundacions

El consistori farà una aportació de 3.000 € d'ajuda d'emergència als campaments de refugiats sahrauís

El Ple de l'Ajuntament de Pineda de Pineda de Mar ha aprovat per unanimitat una moció de suport al poble sahrauí per l'ajuda d'emergència als camps de refugiats, situats al desert algerià de Tinduf, per la catàstrofe humanitària que viuen després de les pluges torrencials i de les inundacions del mes d'octubre passat. Les pèrdues d'habitatges, aliments i equipaments van ser considerables i més d'11.000 famílies van perdre totes les seves pertinences, segons els equips de la Mitja Lluna Roja Sahrauí, presents sobre el terreny.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Pineda de Mar farà una aportació de 3.000 euros per ajudar al poble sahrauí, a través del Fons Català de Cooperació. La moció reclama a les agències de cooperació i al Ministeri d'Assumptes Exteriors del govern d'Espanya que ajudin al poble sahrauí, en aquesta situació d'emergència. L'Ajuntament també reitera, una vegada més, el suport municipal a una solució del conflicte basada en l'exercici del dret a l'autodeterminació del poble sahrauí, tal i com estableixen nombroses resolucions de les Nacions Unides.

La moció va ser presentada al Ple pels grups municipals PsP, ERC-JxP, ICV-EUiA, PSC i CiU, amb les associacions: Alt Maresme Pineda pel Sàhara, Associació solidària Malgrat amb el Sàhara, Arenys amb el poble sahrauí i Escola per la pau amb el Sàhara.  La moció es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals, en el Ple de novembre, aquest dijous 26 de novembre.