Pineda se suma a la proposta de formar part de la xarxa de ciutats per acollir persones refugiades

El govern municipal ha anunciat que portarà el text de la proposta al proper ple de la corporació per tal que tots els grups polítics que ho desitgin s’hi puguin adherir.

 El text expressa el suport a la població afectada pel conflicte a Síria i es compromet a «impulsar i participar activament en les iniciatives que sorgeixin de la societat civil i de les diverses institucions per tal de minimitzar l’impacte d’aquesta tragèdia humanitària». L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, considera que «els ajuntaments, amb el seu compromís, també forcen que les administracions superiors, sobretot Europa, es moguin i recondueixin aquesta situació». Amor ha dit que Pineda està ja participant en les reunions que s'estant fent, tan al Fons Català de Cooperació, on ha assistit la regidora Sílvia Biosca, com en la que ha organitzat la Federació Catalana de Municipis i la consellera Neus Munté. Xavier Amor ha dit que «és una vergonya que hi hagi aquestes situacions» i que Pineda s'ha posat a disposició perquè les administracions superiors marquin el camí a seguir en matèria de cooperació».
El text expressa el rebuig a les situacions d’abús que pateixen les persones refugiades i insta als governs de la Unió Europea i al de l’Estat Espanyol a “actuar de manera immediata per donar resposta a les necessitats humanitàries de les persones que viuen aquesta tragèdia”. També els reclama tenir “una posició oberta en defensa dels drets de les persones que pateixen els efectes d’una situació cruel i injusta.” A la mateixa resolució, i tal com ho han fet altres municipis catalans com són  Barcelona, Sabadell o Sant Feliu de Llobregat, s’hi suma a la proposta de formar part de la xarxa de ciutats per acollir persones refugiades.
Aquesta moció es portarà al ple municipal que se celebrarà el proper 1 d’octubre per tal que tots els grups polítics que ho desitgin s’hi puguin adherir.