A Pineda de Mar: “Donar sang et fa gran, comparteix la teva sang”

Aquest serà l'eslogan de la Marató de Donació de Sang d'enguany que se celebrarà el proper 25 de setembre. L’etiqueta #MSangPineda difondrà l’esdeveniment a les xarxes socials

El pròxim divendres 25 de setembre, de 10 a 22 h, al Casal d’Avis Les Mèlies, i de 10 a 14h i de 17 a 22h, en unitat mòbil al Poble Nou (Pl. del Pilar), Pineda de Mar acull la novena Marató de Donació de Sang. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació de l’Ajuntament de Pineda de Mar, l’Associació de Donants de Sang del Maresme, la Creu Roja de l’Alt Maresme i el Casal d’Avis les Mèlies.

Ja s’està treballant en l’organització per tal de poder assolir un nou rècord de donants.

La Marató vol seguir convertint la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada. Al llarg d’aquests dies s’està implicant el teixit associatiu i empresarial del municipi i rodalies.

Per això s’ha programat una reunió amb les entitats de Pineda pel proper dilluns 7 de setembre a les vuit del vespre a l’Ajuntament. Aquesta reunió també està oberta a tothom que vulgui participar i/o col•laborar, totes les aportacions seran benvingudes. Us animem a participar-hi!

Les Maratons a Catalunya
Des de 2002, el BST organitza maratons de donació de sang per tot Catalunya. Cada any se’n fan unes 60. S’hi involucra tot el teixit associatiu i les institucions dels municipis amb l’objectiu d’afavorir la conscienciació de la necessitat de donar sang.

Les maratons volen fer viure l’hàbit de la donació de sang com una festa familiar i cívica, de compromís social. Gràcies a la mobilització, es poden duplicar o fins i tot triplicar les donacions recollides en una campanya habitual. Des de l’inici de les maratons, més de 110.000 persones s’han solidaritzat activament amb la donació de sang.

Dades sobre la donació
•    Una de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió sanguínia
•    La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers
•    De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma
•    Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades l’any i els homes 4.
•        Els components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular.

Des del BST es fomenta la donació com un acte de responsabilitat ciutadana i com una acció de compromís social. La sang es necessita sempre i tothom en pot donar destinant només 20 minuts del seu temps. Donar sang ha d’esdevenir més un hàbit, que no una activitat de solidaritat puntual i extraordinària.

El Banc de Sang i Teixits
BST és l’empresa pública responsable de subministrar sang suficient i de qualitat per atendre totes les necessitats dels malalts de Catalunya. Per poder disposar de la sang necessària, el BST organitza campanyes de donació de sang per tot el territori. Cada setmana, organitza una mitjana de 60 campanyes de donació. A més, disposa de centres de donació als principals hospitals del país.

La col•laboració per la Marató continua oberta per totes aquelles persones i entitats que vulguin participar-hi, ja sigui aportant idees, ajudant a la difusió o preparant activitats. Per fer-ho, cal contactar al telèfon 93 805 00 68 o via e-mail a: jmplanella@nadark.com.