Torna el Psychobilly la primera setmana de juliol

S'espera la visita de més de 10.000 persones al festival de música, la majoria provinents d'Alemanya, Regne Unit, EUA i països nòrdics

El Psychobilly és un festival musical que es realitza a Pineda de Mar del 2 al 5 de juliol. L'edició de 2015 se celebra el 23è aniversari del certamen. Està classificat com el festival més important a nivell mundial dins del seu gènere.

El moviment psychobilly neix al Regne Unit a mitjans dels 80 i aviat s'estén per tota Europa y, més tard, pels EEUU i Japó.

És un estil on es barreja el rockabilly i el rock&roll dels 50 amb el punk anglès dels 70. Els grups es caracteritzen pels seus especials contrabaixos i el seu so "slap", segell d'identitat d'aquest estil musical.

El Festival Psychobilly de Pineda de Mar és un festival monotemàtic i dedicat a l'estil psychobilly i a totes les seves influències, com ara, el rockabilly, el surf, el garage, el punk i el rock&roll, entre d'altres.

Pineda de Mar acull a molts visitants al llarg d'aquest setmana de psychobilly meeting. Es preveu que visitin el municipi unes 10.000 persones, entre excursionistes i turistes de diferents païssos, principalment d'Alemanya, Regne Unit, Japó, EUA, Brasil, Finlàndia i Suècia.

Cada any es dedica una de les nits a un país. Enguany li toca el torn a Finlàndia i a Suècia. Aquest any, com a caps de cartell venen dos grups amb una trajectòria espectacular. El primer d'ells és Reverend Horton Heat, un grup que prové dels EEUU i que visita per primera vegada el Festival Psychobilly de Pineda de Mar avalat per més de 25 anys de carrera musical. La nit de dissabte, serà una nit màgica on podrem gaudir d'una llegenda del punk-rock, The Toy Dolls, "adrenalina en estat pur".

Per a més informació:

psychobillymeeting@gmail.com

www.psychobillymeeting.com

www.facebook.com/psychobillymeetingpineda

www.twitter.com/PsychoMeeting

instagram @Psychobillymeeting