La 17a Fira d'Entitats ve amb moltes novetats aquest cap de setmana

Enguany la Fira s'adhereix al Pla Lector Municipal i convida a les entitats a fer lectures textos escollits en un espai habilitat

La 17a Fira d'Entitats torna aquest cap de setmana amb la participació d'una setantena d'entitats que exposaran projectes i mostraran activitats que duen a terme al llarg de l'any.

La inauguració de la Fira d'Entitats 2015 serà el dissabte a les 10 del matí, amb la ja tradicional fotografia de família. Aquesta vegada a l'escenari de la plaça Espanya. A partir d'aquell moment es donarà el tret de sortida al munt d'activitats que han programat les entitats per aquest cap de setmana. El certamen d'aquest any ve farcit de novetats i ubicarà l'escenari destinat a les masterclass a la plaça Espanya. Els visitants podran participar-hi durant els dos dies amb programació dels estils d'exercici en grup més diversos. En un espai annex,dins la mateixa plaça es faran les exhibicions d' Aikido-Judo i lijitsu el diumenge matí a càrrec del Club de Judo. El diumenge a partir de les 7 de la tarda, i per cloure les activitats en aquest escenari, el Centre Cultural i Recreatiu ens oferirà un fragment del musical 'Les aventures de Gerònimo Stilton'.

Entre les novetats d'aquesta edició hi ha l'Espai de Lectura que vol ser el marc on les entitats llegiran en veu alta textos, bé siguin fragments de novel.la, reportatges o lletres de cançons, que estiguin en sintonia amb els seus gustos i objectius, en definitiva faran ús de la lectura per donar-se a conèixer. Aquesta és una proposta que es va llançar des de la regidoria de Cultura i Ciutadania, a tall d'adhesió de la Fira d'Entitats al Pla Lector Municipal, presentat el Sant Jordi passat, i que té com a objectiu el foment del gust per la lectura des de diferents àmbits.

 D'altra banda, el dissabte a les 11 del matí hi ha programada una xerrada a càrrec d'especialistes sobre la fecundació assistida a l'espai Sara Llorens (antiga biblioteca) que enguany també s'ha afegit com a marc d'activitats de la Fira, la xerrada és organitzada per l'associació de Terapèutes Omega. En el mateix lloc, a partir de dos quarts de 9 del vespre, el Centre d'Estudis Arqueològics farà un passi del documental 'Camí de Santiago' seguit d'un sopar.

La unitat canina de la Policia Local també s'ha afegit a la Fira d'Entitats d'enguany i el dissabte a la tarda, a partir de les 6, farà un seguit de demostracions dels gossos ensinistrats en seguretat al carrer Roig i Jalpí, entre Pl. Mèlies i c/ Major. A la mateixa hora, al pati de Can Comas, l'Escola Municipal de Dansa oferirà una 'Mostra de Danses d'arreu del món'

El mateix dissabte, el Cau de Pineda, a partir de les 8 del vespre farà una 'Vetlla del foc' a la plaça de Les Mèlies i una tocada de guitarres oberta a tothom.

Entre les novetats d'enguany, el Consell de Joves ha programat també la retransmissió en pantalla gegant des del pati de Can Comas de la final de la Copa del Rei i tot seguit música dels 80's.

El diumenge a les 12, el cuiner mediàtic Marc Joli (programa Top Chef) realitzarà un Showcooking a l'escenari de plaça Catalunya, organitzat per l'associació de terapèutes Omega i, tot seguit, a les 13 hores, la delegació de la ciutat de Frontignan, agermanda amb Pineda, presentarà l'associació Commanderie des Torsades que elaboren el 'muscat' tradicional d'aquella població del sud de França. Hi haurà degustació per als assistents i una escenificació protocolària i molt vistosa de l'entronització de les autoritats.

Enguany les biblioteques municipals tenen estand a la plaça de Catalunya i també han creat un espai pels visitants que vulguin passar una estona descansant entre llibres. Un racó per desconnectar.
Des de l'escenari del Pati de Can Comas els visitants podran gaudir de les tradicionals exhibicions de ball i espectacle, i les entitats també han programat activitats de tot tipus des de l'estan que ocupen.

Durant el cap de setmana la circulació de vehicles restarà tallada en el tram afectat per la Fira, carrer Ciutadans, Mar -fins JaumeI- i Roig i Jalpí i entorn plaça Mèlies i plaça Espanya.

Us adjuntem a peu de pàgina el plànol d'ubicació de les entitats i la relació d'activitats previstes als diferents espais de la Fira. Amb motiu de la Fira d'Entitats s'ha creat el hashtag #firaentitats15

Arxius adjunts