Arriba la Mostra de Teatre amb més companyies que mai

Un total de 52 grups amateurs de teatre participaran a La Mostra que enguany incorpora els antics Tallers Comas com a nou espai escènic

De l’1 al 3 de maig se celebrarà la 13ª edició de la Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda, amb la participació de 52 companyies. La incorporació dels antics Tallers Comas com a nou escenari, la cloenda de la 4a edició de l'Espai A o l'oferiment a les companyies de la possibilitat d'aportar textos teatrals a la Fira d'Intercanvi de llibres del dia 2, són algunes de les novetats de l'edició d'enguany.

Es presenten 3 dies seguits de teatre amb moltes activitats complementaries i un gran número d’obres per satisfer tots els gustos. Per 13è any consecutiu la Mostra de Teatre de Pineda reivindicarà l’arrelada tradició del teatre amateur, una gran escola d’actors i d’espectadors.
Per tal de donar cabuda als 52 grups de teatre que presentaran els seus muntatges, s’ha ampliat el nombre d’escenaris i espais de representació amb un nou espai escènic: els antics Tallers Comas, que s’afegeixen a les sales del Centre Cultural Recreatiu de Pineda o la Biblioteca Manuel Serra i Moret, entre d’altres espais. Els grups presentaran tant textos clàssics, com obres actuals de dramaturgs coneguts, així com textos de creació pròpia. Per exemple, el grup de teatre del Casal Familiar Recreatiu Els Carlins de Manresa representaran un clàssic modern com L’art de la comèdia, d’Eduardo de Filippo (2 de maig a les 21h a la sala gran del Centre Cultural Recreatiu de Pineda), o l’Agrupació Congrés de Barcelona oferiran la seva versió de l’èxit recent de Marc Crehuet El rei borni (2 de maig, a les 11.15h a la Biblioteca Manuel Serra Moret). A més, el grup francès Les Escholiers de Plaisance du Touch presentaran el seu espectacle Esganarelle (diumenge 3 de maig, a les 9.30h a la Biblioteca Manuel Serra i Moret).

Si bé el tret de sortida de les representacions comença el divendres a la tarda, cal esmentar que al llarg del matí del divendres 1 de maig hi haurà diversos actes. A les 11h al Centre Cultural Recreatiu de Pineda, el grup Mediterrània de la Fundació Marpí per a la integració social i laboral de persones amb discapacitat, oferirà un espectacle teatral. Paral•lelament, divendres al matí se celebrarà la cloenda de l’Espai A, amb diverses activitats que posaran punt final a aquest circuit que durant gairebé quatre mesos ha programat espectacles de dansa, música, cant i teatre a diversos ateneus del país.

 

Un programa molt complet


Després dels actes del divendres al matí, a les 16h de la tarda començaran les activitats pròpiament de la Mostra de Teatre de Pineda. D’una banda, l’inici de les funcions teatrals s’iniciarà a les 16h amb l’obra Només perquè t’estimo a la Biblioteca Manuel Serra i Moret del grup ACR de Fals. A la mateixa hora (16h) tindrà lloc a l’Auditori Can Comas la celebració d’una Taula Rodona amb la presència de l’actor, guionista i director Pere Anglas i l’actor pinedenc Jaume Casals, que forma part del repartiment de La Riera. La Taula rodona, amb el títol De l’amateur al professional, serà moderada per l’actor i programador pinedenc Xavi Gómez.

Pel que fa al dissabte 2 de maig, des de les 9.30h del matí fins a les 2.30h hi ha activitat. El dia següent, s’arrencarà també a les 9.30h, i l’última obra de la Mostra començarà a les 18h, entremig, a les 11h hi haurà l’acte central al Centre Cultural Recreatiu de Pineda, a càrrec del grup Filagarsa de Molins de Rei, que ha preparat breus peces teatrals i musicals que s’alternaran amb els parlament de les autoritats. La Mostra de Teatre de Pineda no té caràcter competitiu i té la voluntat de ser un aparador del talent dels diversos grups teatrals del país.

Els espectacles que se celebraran als carrers i places seran gratuïts i per a la resta de funcions, el preu de l’entrada és de 3 euros o es poden adquirir abonaments per a tots els espectacles al preu popular de 10 euros. Si bé la majoria de grups presenten propostes escèniques teatrals, hi haurà espai per a la màgia, de la mà del grup Set de Màgia de Sant Vicenç de Castellet amb el xou Les dues cares (dissabte 2 de maig, a l’Espai Mèlies a les 15h), i també per al circ amb el l’espectacle Strappo del grup Spectia de Manresa (a la Plaça Espanya, a les 18h), que acabarà amb un taller per a nens.

La Mostra compta amb la organització de l’Ajuntament de Pineda de Mar, el Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, amb la col•laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 

 Festa Cloenda Espai A

 

Dins el marc de la Mostra de Teatre de Pineda se celebraran les activitats de cloenda de la quarta edició de l’Espai A, xarxa d'arts escèniques amateurs. El divendres 1 de maig les 10.30h del matí hi haurà una Trobada de Programadors, organitzada per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), que pretén ser un espai de diàleg, de debat i d'intercanvi d'experiències.
La Trobada de programadors acabarà amb un vermut i un concert, d’entrada gratuïta i oberta a tothom, a càrrec de L'Orfeó Badaloní i L'Oca Underground amb temes de musicals de Broadway.

 

III Fira d’Intercanvi de Llibres, vinculada al teatre

 

Coincidint amb la Mostra, el matí del dissabte 2 de maig a la Plaça Catalunya de Pineda de Mar se celebrarà al III Fira d’Intercanvi de Llibres, que s’ha vinculat al certamen de teatre. Com a novetat, s'oferirà a les companyies interessades la possibilitat d’aportar llibres de textos teatrals. Els visitants que aportin llibres de segona mà, tindran tiquets de bescanvi per qualsevol llibre de les parades, a més de l’opció d’adquirir els llibres al preu d’un euro. Els fons recaptats seran destinats a campanyes solidàries del municipi.