El passeig Marítim de Pineda, escenari de la Challenge Costa de Barcelona-Maresme

Els esportistes van passar diumenge pel municipi durant la prova de cursa de la triatló.

El passeig Marítim de Pineda de Mar va ser aquest diumenge part de l'escenari de la Challenge Costa de Barcelona-Maresme. Jimmy Johnsen, danès de 32 anys que combina els seus entrenaments amb la feina de conductor d'autobús, va ser el guanyador absolut de la prova. La competició va comptar amb esportistes de 36 nacionalitats i representants dels cinc continents amb un total de 1.100 participants. Els seus acompanyants al podi van ser els alemanys Horst Reichel i Georg Potrevish.

Una prova de llarga distància ha de premiar la dosificació de forces, i en aquest sentit Johnsen va ser el millor. Va acabar els 3,8 km de natació amb 5 minuts de desavantatge respecte al líder (47:17); una diferència que es va mantenir durant els 180 quilòmetres de ciclisme i fins a l'inici de la marató. La cursa a peu va tenir diverses alternatives, però en el quilòmetre 25 no semblava que pogués entrar en el grup capdavanter. Quan faltaven 10 quilòmetres, però, va imprimir un ritme vertiginós que el va portar al triomf final al passeig marítim de Calella. Amb aquesta victòria, Johnsen amplia el seu palmarès, en què ja figuren el subcampionat europeu de llarga distància del 2005, el setè lloc en el mundial del 2007 i la quarta posició en l'Ironman d'Austràlia del 2005.

Zelenkova, del principi fins al final.

En la prova femenina, la txeca Lucie Zelenkova va dominar des del principi i fins al final. Va acabar destacada en el sector de la natació i va anar incrementant l'avantatge respecte a les seves perseguidores en les places d'honor: l'alemanya Wenke Kujala i la noruega Kristin Lie.
 
La segona edició de la Challenge va tornar a convertir el litoral de la comarca del Maresme en un passeig esportiu.