La Challenge Costa de Barcelona-Maresme passarà diumenge per Pineda de Mar

Els triatletes passaran pel passeig Marítim durant la prova d’atletisme que tanca la competició.

Aquesta setmana han començat els preparatius perquè els 1.108 triatletes inscrits a la segona edició del Challenge Costa de Barcelona-Maresme ho trobin tot a punt el diumenge 3 d'octubre. La llarga jornada triatlètica començarà a les 7.30h a Calella amb la prova de natació i està previst que el primer classificat traspassi la línia de meta cap a les 15.30h. Els participants passaran pel passeig Marítim de Pineda de Mar durant la prova d’atletisme que clou la prova esportiva. Així doncs el passeig Marítim estarà tallat al trànsit així com la carretera N-II. No es podrà circular per aquesta via des de les 6.30h fins a les 19.00h.
 
Bona part dels 1.108 triatletes que participaran en el 2n Challenge Costa de Barcelona-Maresme que se celebrarà el diumenge 3 d'octubre ja són a la comarca preparant la cursa. Hi ha triatletes professionals i amateurs de 30 països. De fet, el percentatge d'esportistes internacionals és del 63%. Una altra dada destacada d'aquesta segona edició és els substancial augment de la participació maresmenca.
 
El Challenge és un triatló internacional en el qual els esportistes han de superar 3 proves: natació, ciclisme i cursa a peu. La distància en natació és de 3.800 metres a mar obert (Calella), en ciclisme 180 km (dues voltes Calella-El Masnou i una tercera Calella-Mataró Laia l'Arquera an tornada a Calella) i una marató (42,2 km fent 4 voltes Calella-Pineda-Santa Susanna amb entrada a meta a Calella).
 
Podeu veure en detall els circuits al web del Challenge Costa de Barcelona-Maresme
 
La previsió inicial és que el primer classificat completi les 3 proves en poc més de 8 hores. El català Marcel Zamora, guanyador de la primera edició del Challenge Costa de Barcelona-Maresme va invertir 8 hores 15 minuts i 37 segons.
 
Tallada la circulació a la N-II
Els 180 km en bicicleta que han de recórrer els 1.100 participants es fan seguint el traçat de la carretera Nacional II entre Calella i El Masnou. Per tal d'assegurar que la prova es pugui desenvolupar amb normalitat s'ha de posar en marxa un complex dispositiu en el qual porten mesos treballant les policies locals, els mossos d'esquadra i els servei català de trànsit i que consisteix en tancar a la circulació la carretera N-II i obrir alternatives viàries per als conductors. Així, a partir de les 6.30h del diumenge 3 d'octubre, els agents de policia començaran a impedir l'accés de vehicles a la N-II.
 
Mentre duri la tallada de la N-II, l'alternativa per als vehicles serà l'autopista C-32. Tal i com es va posar en pràctica a les edicions anteriors, en els accessos del tram afectat es lliurarà un passi als conductors que hagin estat desviats cap a l'autopista. Aquest tiquet els permetrà circular lliurament per la C-32 sense haver de pagar peatge.
 
El tall de la N-II també comportarà modificacions viàries a l'interior dels municipis (tant del recorregut en bicicleta, com del circuit a peu: Calella - Pineda de Mar - Santa Susanna).
 
Podeu consultar el recorregut del II Mig Challenge Costa de Barcelona-Maresme i les afectacions de trànsit a: http://www.ccmaresme.cat/document.php?id=6902