Exposició 'La memòria de les Arts Efímeres' a la Biblioteca Serra i Moret

L’Institut del Teatre presenta una exposició itinerant per donar a conèixer el Museu de les Arts Escèniques

L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona ha confeccionat una exposició itinerant per donar a conèixer la tasca de preservació i col∙lecció que desenvolupa el Museu de les Arts Escèniques i Centre de Documentació (MAE).

'La memòria de les arts efímeres. Documentar el passat per construir el futur de les arts escèniques' és el títol de l'exposició que ens parla del fons del MAE acumulat des de la seva creació l'any 1923 a partir d'adquisicions i de donacions de diferents col·leccions d'institucions i particulars.

L'exposició que es podrà visitar a la Biblioteca municipal Serra i Moret, del 23 de març al 3 d'abril, dóna a conèixer el valor de conservar documents i objectes relacionats amb les arts escèniques per facilitar el seu estudi historiogràfic als investigadors.

Presentada en diferents plafons de fotografies, l'exposició proposa un viatge a través de de materials del fons del MAE de sis propostes artístiques diferents:

• DE LA TERRA AL SOL, espectacle de 1879 amb escenografia i vestuari de Francesc Soler i Rovirosa

• TÓRTOLA VALENCIA, ballarina de la primera meitat del Segle XX

• TERRA BAIXA, el clàssic català d’Àngel Guimerà

• MARIONETES DE BARCELONA, la companyia de titelles de fil de Harry Tozer

• RONDA DE MORT A SINERA, l’espectacle de Ricard Salvat a partir de l’obra

d’Espriu

• QUIRIQUIBÚ, l’espectacle sobre el teatre de Joan Brossa, representatiu del

llegat artístic de Fabià Puigserver

Cadascuna d'aquestes propostes és representativa d'algun aspecte o professió concreta dins el món del teatre: l'escenògraf, la ballarina, l'actor, el titellaire o el director teatral i el dramaturg.

A l'arxiu i el museu de l'Institut del Teatre s'hi guarden, entre d'altres, més de 17.000 esbossos escenogràfics, figurins i teatrins, entre els quals hi ha els de Fabrià Puigserver, Sigfrid Burmann i altres des del final del segle XIX; 6.500 cartells provinents de tota Europa; més de 150.000 programes de mà i dossiers d'espectacles; 1.000 vestits, entre els quals, les col·leccions de Carmen Amaya, Margarida Xirgu, Enric Borràs, Victòria dels Àngels i la companyia Gelabert Azzopardi.