Novetats en la programació del Dia Internacional de la Dona Treballadora

La visita a projectes de dones emprenedores, una ruta literària associada a la figura de Sara Llorens o el concert 'Onades de Dona', activitats més destacades.

Una visita a la granja ecològica de llet i derivats, La Selvatana, i un dinar amanit amb herbes silvestres i flors, elaborat per Lola Puig, cuinera del restaurant El Fort d'Ullastret,  són les activitats que proposa enguany la sortida amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona.
La sortida busca conèixer de primera mà quin és el dia a dia d'aquestes emprenedores que han sabut donar-li la volta a dos negocis tradicionals i adaptar-los a les noves tendències. L'Anna, de la granja La Selvatana va convertir una explotació ramadera de producció tradicional en integrada i ecològica, sent una de les primeres productores de llet pasteuritzada, iogurts i mató ecològics de Catalunya.

El dinar serà elaborat per Lola Puig, cuinera i nutricionista, que té un llarg bagatge en els coneixements de les propietats de les herbes silvestres i les flors. Ens prepararà un menú especial per l'ocasió amb productes de la zona, que van des de vedella de l'Albera al romaní, la coca de borratxa amb anxoves, fins un recuït de llet de cabra bio amb gelea de violetes. Lola Puig regenta el restaurant El Fort d'Ullastret, un dels pioners dins del moviment Slow Food que practica una cuina de proximitat i productes frescos o ecològics. És promotora dels mercats ecològics Món Empordà i assessora de diverses escoles de Girona que han optat per introduir productes ecològics als seus menjadors. Els interessats en inscriure's a la sortida, que es farà el proper 7 de març, ho poden fer els dimarts i dijous, de 4 a 7 de la tarda, al Centre Anna Bachs (t/93 762 18 43) c/ Barcelona, núm. 25, entl. Els tiquets són a la venda a 20 euros.

Dins de la programació prevista per la celebració del Dia de la Dona a Pineda, la regidoria de Cultura i Ciutadania ha programat una ruta literària pels punts del municipi més vinculats a la memòria de l'escriptora Sara Llorens. El recorregut es farà de la mà de l'actriu Assumpta Mercader i de Mireia Córdoba. L'hora d'inici és a les 12 del migdia  i el punt de trobada a la plaça de Catalunya. El temps del recorregut es preveu del voltant de 90 minuts.

El dia 12 de març, dijous, el grup Ihsalulu, oferirà un concert especial en commemoració del Dia de la Dona, a la Sala Multiespai de la Biblioteca Serra i Moret. El recital 'Onades de dona', muntat especialment per aquesta jornada a Pineda, farà un recorregut per les cançons on el fil conductor és la dona.

A peu de pàgina podeu consultar arxiu amb la programació prevista del 2 al 16 de març.