PRIDE PINEDA

06 de juliol

El Pride Pineda recull un seguit d'actes i activitats pensades per totes les edats. Començarem amb activitats i espectacles familiars i pels més petits i, a mesura que avanci la tarda, els espectacles s'enfoquen a un públic més adult. 

Instal·lació "Conèixer per respectar: jocs per entendre la diversitat i fomentar la igualtat"

De 16:30 h a 20:30 h

A través d'una exposició interactiva es treballen les diversitats (cossos, families, afectives, culturals etc) per tal de deixar enrere rols i estereotips que discriminen. L'objectiu de l'exposició és sensibilitzar des de la infància, tot incloent les famílies i acompanyants.

A més, inclou la idea del "punt lila familiar" , espai de confiança i d'informació per mares i pares, canalla, acompanyants, etc. Consta de 6 estructures en forma de cub amb diferents propostes cada una i, a més a més, un punt lila familiar.

  1. Diversitat familiar: consta de 60 dibuixos de persones variades, inclusius, imantats per poder posar i treure i formar la família que vulguis.

  2. Diversitat de cossos: consta de 48 dibuixos de diferents parts del cos dividides en cap, tronc, genitals i cames. Es tracta d'agafar diferents parts i crear cossos ben diversos. Ambdós inclouen les diversitats : funcional, racial, génere, generacional, corporal, etc.

  3. Digues la teva: dins del cub les participants disposen de papers de colors, retoladors i pinces. Al voltant hi ha tres cordes, a la de dalt de tot hi pengem missatges sobre diversitat, tolerància, empatia etc. Les altres dues queden lliures per que les participants hi pengin els seus missatges, dibuixos, creacions etc.

  4. Memory: joc de memòria amb parelles que giren entorn aquesta temàtica. Inclou dibuixos variats. Disposa de diferents nivells de dificultat, una a cada banda del cub.

  5. Diccionari definicions de paraules clau entorn el feminisme i les diversitats. Amb diferents nivells de dificultat, un a cada banda del cub.

  6. Informació i descripció: estructura amb quatre panells que donen informació sobre el feminisme interseccional. Convidem a mares, pares i acompanyants a endinsar-s'hi i reflexionar amb les seves criatures.

  7. Punt lila familiar: Punt de sensibilització amb taula i cadires a disposició de les participants. Amb informació sobre les diversitats (tríptics, documents que ens pugui fer arribar l'Ajuntament, bibliografies, documentals, recomanacions etc.), punt de recollida d'informació anònim (queixes, enquestes, denúncies de discriminació, bullying...) i derivació al servei de l'Ajuntament necessari. També s'hi poden trobar llibres i contes que toquen aquests temes.

Contacontes "Contes sense històries"

De 17:00 h a 17:50 h

L'Alicia neix al país de la norma, però un dia descobreix un altre món a través del qual descobreix que les diversitats ens enriqueixen". Un contacontes ideat per visibilitzar el col·lectiu LGTBI i fomentar el respecte vers les diversitats afectives i sexuals.

Espectacle de màgia «Inòpia» de Gneis

De 18:00 h a 18:55 h

Es tracta d’un espectacle ideat per a totes les edats, públic familiar. Gneis el defineix com un espectacle de màgia inspirat amb els espectacles de màgia de l’època del vaudeville, on els il·lusionistes pretenien provocar l’admiració i l’estupefacció del públic. Així, sorgeix Inòpia.

«En aquest espectacle ens n’oblidarem del que ens envolta, viurem coses aparentment impossibles, farem volar la imaginació i ens divertirem observant com la màgia no sempre obeeix les ordres d’uni magui. Un espectacle ple de poesia, participatiu, tendre i visual».

Improsketch LGBTI+

De 19:00 h a 20:00 h

Es tracte d’un espectacle d'improvisació teatral realitzat per dones on s'improvisen històries del col·lectiu per al col·lectiu. A la impro, com en molts altres àmbits, sovint s'oblida visibilitzar altres realitats que no entren dins de l'heteronormativitat i, a Improsketch, creuen que cal posar-hi solució.

Baila Queer

De 20:00 h a 21:30 h

La companyia Baila Queer dinamitzarà un espai de ball lliure de prejudicis amb l’objectiu de trencar el tabú de ballar amb una persona del teu propi gènere, on els rols de gènere no es tenen en compte. Aquest tipus de ball aporta llibertat i noves opcions per ballar en canviar els rols patriarcals típics rebutjant actituds LGBTIfòbiques i promovent el respecte.

Muerta Sánchez DJ

De 21:30 h a 23:00 h

La festa de l’Orgull LGBTI+ de Pineda de Mar finalitzarà amb la DJ Muerta Sánchez, un espai amb música que animarà a tothom a gaudir de la festa.

Quan? 06/07/2024 de 16:30 a 23:00
On? Plaça Pubilla, Pineda de Mar
Telèfon de contacte 690286165
Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal