El ple municipal de juny aprova els canvis en el servei de Taxi a Demanda de Can Carreras

El ple va aprovar per unanimitat reconèixer l'associació del Cos de Protecció Civil i Emergències de Pineda com a «única, vinculada funcionalment a l'autoritat de l'Ajuntament de Pineda». Es tracta d'un cos de voluntariat, amb responsabilitat en actuacions d'emergències i que actua de forma coordinada amb la Policia Local. Amb aquest acord es podrà inscriure al registre d'Entitats Jurídiques de la Generalitat i podrà entrar en servei.

El ple també va aprovar per unanimitat l'aprovació inicial del servei de Taxi a Demanda de Can Carreras. El servei ja funciona, però tindrà un canvi en el seu reglament d'ús, amb un estudi econòmic de gestió i per fer-lo sostenible. La regidora de Seguretat i Mobilitat, Sílvia Biosca, va explicar que el primer any, el 2007, ja es van fer 650 serveis, i que el darrer any s'han fet 2.700 serveis i sumen 4.000 usuaris. Es faran modificacions per ampliar parades a Pineda i també horaris i també s'introduiran franges horàries que s'han definit, ajustades a la demanda. El preu es manté i es prioritzaran els serveis compartits. Els veïns i veïnes de Can carreres rebran a casa un full informatiu amb les modificacions, un cop estiguin vigents.

El ple va aprovar una modificació de crèdit del pressupost municipal 2021. Es tracta d'un increment total de 5.000€ en les partides per compra de mobiliari urbà i nova maquinària i instal·lacions tècniques. Es destinaran a la compra de frigorífics pel Rebost Solidari i als protectors de les terrasses. Van votar a favor PSC i Pineda En Comú. ERC-JxP i EM-Junts es va abstenir. 

En el ple, es va donar compte de les justificacions dels grups polítics municipals sobre les aportacions econòmiques rebudes de l'Ajuntament l'any 2020. Els partits han de justificar a què destinen els diners que reben de l'Ajuntament.

Informació elaborada en col·laboració amb Ràdio Pineda