Xavier Amor escollit alcalde de Pineda de Mar per un quart mandat

El candidat del Partit Socialista a Pineda de Mar, Xavier Amor, ha estat escollit aquest migdia Alcalde del municipi amb 12 vots. S’ha assolit majoria absoluta en la primera votació. La candidata d’Esquerra Republicana – Junts X Pineda Mònica Palacín ha obtingut 7 vots. Per la seva banda el candidat de Pineda en Comú Marcos Ortega ha aconseguit 1 vot, i per últim la candidata de la plataforma En Marxa – Junts X Catalunya Noemí Llorens n’ha obtingut 1.

 

Regidors i regidores electes del mandat 2019-23

 

La votació ha estat secreta. Han donat fe i recompte dels vots la mesa d’edat, formada pel secretari municipal i el regidor de més edat, Jaume Valls i la regidora de menor edat Ester Puertas.

 

Mesa d'edat

 

Un cop s’ha proclamat el resultat de la votació, s’ha fet entrega a l’alcalde de la vara i la medalla municipal. Tot seguit s’ha fet el discurs de proclamació del guanyador i a continuació han pres la paraula els portaveus de la resta dels grups municipals del nou Ple Municipal.

 

Noemí Llorens d'En Marxa-JxCat ha dit que «la seva formació és valenta i treballardora» i per això «té els objectius clars en millorar la vida a Pineda, per fer-lo poble referent al Maresme». També va dir que «es pot millorar Pineda i no es pot passar per alt que hi ha necessitats que cal afrontar».

  

Marcos Ortega de Pineda en Comú va demanar al PSC «que compti amb tothom per solucionar els problemes de la població». Va dir que «són responsables i faran propostes per millorar el poble i fer-lo més transparent i sostenible». També va demanar «respecte i bones pràctiques».

Mònica Palacín d'ERC-JxP va dir que «volen una Pineda on es pugui viure, treballar i ser lliure i va demanar finestres obertes, i transparència». Palacín va demanar «retallar diferències als barris i que treballi per l'equilibri entre persona i entorn». També va dir que «faran oposició reponsable però forta» i va demanar «sort i encerts».

 

El nou alcalde Xavier Amor, reelegit del PSC, va donar les gràcies a tothom «i va dir que governarà per a tothom amb una nova manera d'entendre els assumptes públics». També va dir que «cal dignificar la política». En l'acte va afegir que «vol grans pactes de govern per treballar de forma conjunta per fer la millor Pineda que es pugui imaginar». En l'acte també va dir que «els ciutadans tenen un paper fonamental, implicada en la gestió de la política local». Va dir que «el projecte l'ha de fer tothom, també associacions i entitats» i va donar les gràcies «a qui ho fa possible». També va dir que «és optimista pel que fa al futur de Pineda i no deixar ningú enrere». Xavier Amor també va fer agraïments personals, especialment a la seva família i amistats i persones recordades.

 La Sala de Plens que acollia l’acte s’ha omplert i molts veïns i veïnes han pogut seguir l’acte en directe en una sala annexa. També s’ha retransmès en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Pineda i per Ràdio Pineda.  Xavier Amor (Pineda de Mar 1975) encetarà d’aquesta manera el seu quart mandat al capdavant de l’Ajuntament de Pineda de Mar. Xavier Amor exerceix d’Alcalde ininterrompudament al municipi des del 2007.

 

Resultats de les Eleccions Municipals 2019

El passat 26 de maig la candidatura del PSC a Pineda de Mar va guanyar les eleccions amb un 45,65% dels vots i 12 regidors. La segona posició la va ocupar ERC-JxP amb el 26,37% dels vots i un total de 7 regidors. Per últim Pineda en Comú i En Marxa – JxCat van obtenir 1 regidor cadascú amb el 7,31% i 6,81% dels vots respectivament. Van quedar fora del repartiment de regidors C’s (4,96%), PP (4,38%), VOX (2,25%) i UNITS (1,28%).