VOLUNTARIAT

Des de la Regidoria de Drets Socials de l'Ajuntament de Pineda de Mar s'està coordinant el personal voluntari que aquests dies està ajudant a persones que, puntualment i d'acord amb les mesures preses per combatre el virus Covid-19, necessiten d'ajuda en algun aspecte de la seva vida.

Si ets una pesona que necessita de l'assistència d'un voluntari o d'una voluntària, emplena el següent formulari.

Formulari demandant de voluntariat

També pots trucar a Serveis Socials al telèfon per gestionar l'accés a un voluntari/a
682786067

La Regidoria de Drets Socials amb Serveis Socials al capdavant fan una crida per crear una bossa de voluntaris i voluntàries per ajudar en situacions puntuals d'efectes del virus Covid-19. Pots adherir-te a aquesta bossa en el formulari web que trobaràs més avall.

La coordinació del personal voluntari la farà l’equip de Serveis Socials. Per tant, serà el personal de serveis socials qui determinarà la persona usuària i contactarà amb la persona voluntària. Es portarà un registre de les persones usuàries i voluntàries. En aquest sentit, les persones voluntàries faran arribar a Serveis Socials mitjançant el compromís com a voluntari/ària.

  • El personal voluntari serà major de 18 i menor de 60 anys.
  • No podrà estar afectat de cap malaltia cardiovascular, respiratòria, diabetis o ser immunodeficient.

La priorització serà aquelles persones que no són usuàries del SAD. Només es podrà activar el voluntariat si la persona usuària ho accepta, encara que sigui telefònicament.


Les activitats que farà el personal voluntari estaran limitades a:

  • Fer compres de productes de primera necessitat o, en el seu cas, treure a passejar la mascota que la persona tingui a casa.
  • No es farà cap tipus d’acció de permanència al domicili de la persona usuària per evitar possibles contaminacions.
  • La persona voluntària no podrà estar menys d’un metre i mig de la persona usuària.
  • En cas que el voluntari detectés la necessitat d’alguna actuació més especialitzada, ho posarà en coneixement de Serveis Socials.
  • Només hi haurà un voluntari per domicili per tal d’evitar possibles contagis amb altres domicilis.
  • Pensem que la majoria de persones que seran beneficiàries seran grans i, per tant, el col·lectiu amb més risc.
  • Si la persona voluntària detecta qualsevol símptoma de refredat, mucositat, tos, febre, malestar, haurà de deixar immediatament de prestar el servei.

Formulari d'inscripció al voluntariat

És important que ens proporcionis tota la informació que demanem per poder organitzar millor a tot el voluntariat. Un cop emplenat i enviat el formulari, des de Serveis Socials es posaran en contacte amb tu. Moltes gràcies per la teva col·laboració.

Si ets una empresa i vols col·laborar amb el programa de voluntariat, posa't en contacte amb nosaltres a travès del correu electrònic a benestarsocial@pinedademar.org