Coronavirus

En aquesta pàgina podreu trobar totes les afectacions i mesures adoptades amb l’objectiu de prevenir més contagis del virus SARS-CoV-2 classificades per temes. Aquest contingut està en actualització permanent.

Des del 18 de maig, Pineda de Mar entra en la fase 1 del desconfinament. A continuació trobaràs un resum de les limitacions que trobem en aquesta primera fase.

Restricció de moviments

Durant aquesta fase 1 no es contemplen restriccions de moviment entre els territoris que formen part de la regió sanitària de Girona, a la qual pertany Pineda. Amb tot, es recomana que tots els moviments que es realitzin tant dins el municipi com fora siguin realment necessàris.

Quins municipis formen part de la regió sanitària de Girona?

 • Inclou set comarques de la província de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Ripollès i Selva. També agrupa alguns municipis del Maresme: Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna i Tordera.

Regió Girona.gif


Estan permesos els desplaçaments fora de la regió sanitària de Girona pels següents supòsits degudament justificats:

 • Assistir a centres, serveis i establiments sanitaris, de forma individual quan sigui possible.
 • Desplaçar-se al centre de treball.
 • Assistència o cura de gent gran, menors, depenents o persones especialment vulnerables.
 • Canvi de custòdia de menors.

Passeig i pràctica esportiva

Durant la fase 1 es segueixen mantenint els horaris per edats a l'hora de fer passeigs i esports al carrer.

Horaris.PNG

Els passeigs podran ser acompanyats per persones que pertanyin al mateix nucli familiar.

Es permet anar amb la mascota per fer el passeig dins de la teva franja horària. Fora de la franja horària, es podrà sortir amb la mascota perquè faci les seves necessitats sempre en el menor temps i el més a prop de casa possible.

Fora dels horaris establerts, la circulació pels carrers haurà de ser la mínima possible per acudir als centres de treballs, establiments comercials i de restauració i visites familiars o d'amistats.

Ús del transport públic

Dins la fase 1 continua l'obligatorietat d'utilitzar mascareta quan s'utilitza el transport públic. En la mesura del que sigui possible, hem d'utilitzar els comerços i establiments que ens siguin més propers i que ens permetin anar-hi a peu, sense moure'ns en transport públic.

Ús del vehicle privat

Està permès els desplaçaments de persones d'un mateix habitatge dins el vehicle privat, amb màxim 9 persones. Si no són persones d'un mateix domicili familiar, podran viatjar màxim dues persones per fila de seients. En el cas de motocicletes, sempre que puguin anar-hi dus persones hauran d'anar amb casc integral o bé amb casc i mascareta. També és obligatori l'ús de guants.

Reactivació de la zona verda i blava

Malgrat que dilluns comenci la fase 1 del desconfinament, hi ha moltes persones de Pineda que porten setmanes treballant i per fer-ho necessiten utilitzar el vehicle privat. Per aquest motiu i també per afavorir la rotació en zones comercials, l’ajuntament a decidit reactivar la zona verda i blava de Pineda. Durant la setmana del 18 al 24 de maig el personal controlador de la zona verda i blava faran tasques d’informació als vehicles que no es trobin degudament estacionats.

Altres novetats

INFO-Fase-1.jpg

 • REUNIONS FAMILIARS / AMISTATS: en domicilis privats o espais públics, dins de la mateixa regió sanitària, i mantenint la distància de seguretat de dos metres. No es permeten les visites a residències de gent gran ni a persones en aïllament. Màxim 10 persones.
 • REOBERTURA DE TERRASSES: bars i restaurants podran habilitar un 50% de les terrasses, amb màxim 10 persones per taula i mantenint distància de seguretat. Poden continuar oferint menjar per emportar.
 • PETIT COMERÇ: els negocis de menys de 400m2 podran atendre sense cita prèvia limitant a un 30% l'aforament i respectant les mesures de seguretat.
 • HOTELS I ALLOTJAMENTS TURÍSTICS: podran obrir però mantenint clausurades les zones comunes.
 • INSTAL•LACIONS ESPORTIVES PRIVADES: accés amb cita prèvia a instal•lacions esportives a l'aire lliure i gimnasos sempre que es practiqui esport sense contacte físic entre persones.
 • ESPAIS DE CULTE: els centres hauran de prendre les mesures de seguretat i no superar el 30% de l'aforament.
 • ENTERRAMENTS: en espais públics o privats amb un màxim de 15 persones a l'exterior i 10 en interior.
 • REOBERTURA DEL CEMENTIRI MUNICIPAL: A partir de dilluns també reobrirà el cementiri municipal. Ho farà amb control i limitació de l’aforament i amb un horari especial de dilluns a dissabte de 10 a 13 h. Serà obligatori l’ús de mascareta al recinte.

En el següent enllaç trobaràs la relació de comerços d'alimentació de Pineda oberts i també aquells que ofereixen servei a domicili.

Comerç local de Pineda

És importants sortir de casa el menys possible per comprar productes bàsics i fer-ho seguint totes les precaucions sanitàries

Des de la Regidoria de Drets Socials de l'Ajuntament de Pineda de Mar s'està coordinant el personal voluntari que aquests dies està ajudant a persones que, puntualment i d'acord amb les mesures preses per combatre el virus Covid-19, necessiten d'ajuda en algun aspecte de la seva vida.

Accedeix al voluntariat

Des de dilluns 16 de març totes les dependències municipals (Oficina d'Atenció Ciutadana, Serveis Socials, Innova, Can Comas, etc) treballaran a porta tancada. Es farà atenció telefònica.

 • Es donarà suport a la ciutadania per la tramitació electrònica de sol·licituds.

Demanem col·laboració ciutadana i posposar aquelles gestions que no siguin urgents i imprescindibles.

Telèfon ajuntament: 937671560

Informació sobre el Jutjat de Pau de Pineda

El Jutjat de Pau de Pineda romandrà obert de 9.00 a 14.00 h, només per realitzar les actuacions següents:

 • Expedició de llicències d'enterrament.
 • Celebració de matrimonis de l'art. 52 del Codi Civil (matrimonis en perill de mort).
 • Naixements en termini peremptori (hi ha 30 dies per realitzar la inscripció).
 • Qualsevol actuació judicial que, de no practicar-se, podria derivar un perjudici irreparable.

Telèfon: 937 67 00 85

Informació sobre l'Oficina de Gestió i Recaptació

Per l'actual situació, l'oficina de Gestió i Recaptació de la Diputació de Barcelona a Pineda de Mar romandrà tancada. L'atenció al contribuent es manté en els següents canals:

 • Telemàticament a www.orgt.diba.cat. Es poden presentar escrits a través del registre telemàtic.
 • Correu electrònic a orgt.atenciociutadana@diba.cat
 • Per telèfon 932029802

Pots conèixer les dades de finalització de pagament voluntari de tributs a www.orgt.diba.cat

Les diferents administracions ja treballem per compensar els efectes econòmics que està produint la crisi del virus Covid-19.

Consulta totes les ajudes disponibles

L’atenció presencial a les Oficines de Treball ha quedat suspesa degut a la limitació de moviments decretada. Això implica:

 • Totes les cites prèvies han estat anul·lades. Seran reprogramades quan sigui possible.
 • Es faran automàticament els tràmits de renovació de demanda
 • Es faran automàticament els pagaments de la Renda Garantida
 • Es farà automàticament la pròrroga de subsidis i declaracions anuals de persones majors de 52 anys.
 • La inscripció com a demandant d'ocupació es farà automàticament si prèviament s'havia estat inscrit com a demandant. Si no és així, es podrà realitzar el tràmit telefònicament:

937629370 / 937629372 / 937672397 - Horari de 8 a 14 h

 • En els propers dies s’habilitarà una bústia per poder fer noves sol·licituds de la Renda Garantida

En tot cas es garanteixen els drets de les persones beneficiàries i sol·licitants de prestacions. No es tindran en compte els terminis establerts per sol·licitar prestacions, de forma que no es perjudiqui cap dret.

Preguntes freqüents

Els tràmits es poden continuar fent telemàticament a través de:
https://sede.sepe.gob.es/portalSedeEstaticos/flows/gestorContenidos?I

També telefònicament al 96 619 09 98

Els serveis municipals de Pineda han unificat  tots els esforços per dedicar-se a la neteja i desinfecció de carrers i mobiliari urbà i la recollida d’escombraries. La plantilla municipal es dividirà en torns per poder garantir aquests serveis i també per seguretat dels propis treballadors, per evitar contagis.

Pel que fa a la recollida d’escombraries i recollida selectiva es mantindrà amb normalitat.

Suspesa la recollida de mobles

Fins que duri l'estat d’alarma queda prohibit deixar mobles en la via pública.

L'atenció personal a la comissaria de la Policia Local serà només per urgències. De forma presencial només es recolliran les denúncies urgents per temes penals.

Demanem col·laboració ciutadana i posposar aquelles gestions que no siguin urgents i imprescindibles.

Telèfon Policia Local de Pineda: 937629600

Per mesures excepcionals derivades de la COVID-19, en alguns dels centres assistencials estan adequant els serveis (amb atenció no presencial i telefònica),  els horaris i, també en alguns casos hi pot haver tancaments, principalment en consultoris locals.

Consulteu si el vostre centre si té alguna afectació, i recordeu la importància d’utilitzar de forma responsable els recursos sanitaris.

Eina per reduir presencialitat als CAP

Per la situació especial d'emergència en que ens trobem, CatSalut permet donar-se d'alta a La meva Salut per telèfon.

Trucant gratuîtament al 900053723 - de dilluns a divendres de 8h a 20h

Què puc fer des del portal La Meva Salut?

 • E-consulta contactar directament amb el vostre metge de primària.
 • Descarregar les vostres receptes.
 • Altres tràmiits com consultar història clínica, etc.

A partir del 18 de maig, i amb l'entrada en la Fase 1 de la desescalada, es permet la reobertura dels establiments turístics, sempre que es prohibeixi l'entrada als espais comuns.

Des del 13 de març i en els propers 15 dies:

- Tancament de llars d'infants municipals, escoles i instituts i centres d'educació especial.
- T
ancament de l'Escola d'Adults, Escola de Música, Aula de dansa, PTT, Cursos de Català del CNL i Centres Oberts. 
- Cancel·lació de totes les activitats extraescolars que es realitzin en espais públics, inclosos entrenaments esportiu.
- Cancel·lació de les jornades de portes obertes previstes als centres d’educació de Pineda.
- Tancament de la Biblioteca M. Serra i Moret i punt de lectura del Casal d'Avis de Poblenou.

La preinscripció escolar d'infantil, primària i ESO disponible des de dimecres 13 de maig. Més informació a www.pinedademar.cat/preinscripcio-escolar

Consulteu la informació sobre les proves d'accés a la universitat 2020 a http://universitats.gencat.cat/ca/pau/

Instal·lacions esportives privades

Amb l'entrada a la Fase 1 del desconfinament es permet l'accés a les instal·lacions esportives privades, a l'aire lliure i gimnasos sempre que es practiquin esports sense contacte física entre persones.

Passeig i pràctica esportiva

Durant la fase 1 es segueixen mantenint els horaris per edats a l'hora de fer passeigs i esports al carrer.

Horaris.PNG

Els passeigs podran ser acompanyats per persones que pertanyin al mateix nucli familiar. Tant a l'hora de fer passeigs com per a la pràctica d'esport, es poden superar els límits municipals, sempre i quan no es superi la regió sanitària.

Es permet anar amb la mascota per fer el passeig dins de la teva franja horària. Fora de la franja horària, es podrà sortir amb la mascota perquè faci les seves necessitats sempre en el menor temps i el més a prop de casa possible.

Fora dels horaris establerts, la circulació pels carrers haurà de ser la mínima possible per acudir als centres de treballs, establiments comercials i de restauració i visites familiars o d'amistats.


- Cancel·lació de totes les activitats organitzades per l’ajuntament a Can Comas, espai Jove Can Jalpí, Centre Cívic Poblenou i Centre Innova (tallers, xerrades formacions, club de feina, etc).
- Cancel·lació de totes les activitats organitzades per entitats i associacions en espais públics.
- Cancel·lació de les jornades de portes obertes previstes als centres d’educació de Pineda.
- Cancel·lació de totes els esdeveniments esportius.
- Tancament de la Biblioteca M. Serra i Moret i punt de lectura del Casal d'Avis de Poblenou.
-
Tancament de teatres, sales de festes, discoteques, pubs, i qualsevol altre establiment recreatiu.
- Tancament d’establiments de jocs com bingos i salons recreatius.

Des del 4 de maig, és obligatori l'ús de mascaretes en tots els transports públics.

 • Tren: es mantenen totes les freqüències de pas si bé es redueix la capacitat de passatgers a d’1/3 de la capacitat màxima.
 • Bus: es redueixen les freqüències al 50% i també es redueix la capacitat de passatgers a d’1/3 de la capacitat màxima.
  • Linia 691 mantè totes les freqüències.
  • Linia 603: redueix les freqüències al 50%. Consulta els horaris aquí.
 • Taxis: es garanteixen els serveis mínims.

Addicionalment es prendran mesures especials per tal de garantir el transport al lloc de treball i desplaçaments imprescindibles.

Recomanem informar-se a través de les webs dels operadors per informació actualitzada i puntual.

Rodalies catalunya
Sagalés (Bus)

- Es prohibeix fer ús dels parcs infantils del municipi i altres espais de trobada de caire públic.

Sortides dels infants

W-Sortida-Infants-Carrer-Maig.jpg

cartell-ciutadania-infants-coronavirus-A4_page-0001.jpg

Es recomana a les persones de més de 65 anys o que pateixin malalties cròniques o pluripatològiques o amb estats d'immunosupressió:

 • Evitar que abandonin la seva llar o residència excepte per casos d'estricta necessitat, evitar els espais de concurrència pública on no sigui possible que es mantingui una distància de seguretat interpesonal d'almenys un metre.
 • Evitar que facin ús dels mitjans de transport col•lectiu urbà i interurbà i suburbà.

Des del 13 de març i en els propers 15 dies el Casal d’Avis de les Mèlies i Poblenou estaran tancats.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha elaborat una guia de preguntes i respostes sobre les atencions que han de tenir les dones embarassades i la seva família respecte al virus Covid-19.

Descarrega la guia.

Recorda, si presentes síntomes del virus (febre, tos i malestar general) truca al 061.

Si has estat en contacte estret amb una persona que sigui un cas probable o confirmat i tens alguns dels símptomes indicats truca al 061 i segueix les indicacions que et proporcionaran els professionals sanitaris.

cartell-ciutadania-puc-estar-afectat-coronavirus-A4(1)_page-0001.jpg

Des de protecció civil i per tal de facilitar la feina als cossos i forces de seguretat, s'ha elaborat un certificat d'autoresponsabilitat pels desplaçaments en els supòsits que permet l'estat d'alarma.

No és un document obligatori, però sí recomanable, sobretot en grans desplaçaments sigui en cotxe o a peu. No és necessari per anar a la compra el més a prop possible de casa, ni per treure al carrer la mascota ni per treure la brossa. La falsedat en el document si que pot comportar sanció.

Pots descarregar-lo i imprimir-lo en el següent enllaç. També pots emplenar-lo digitalment i descarregar-lo al telèfon mòbil.

Descarrega o omple en formulari, i també consulta preguntes freqüents aquí.